Hoeveel kost een goede website?

Stel deze vraag aan een developer en hij (of zij) zal je zeggen dat je tot wel 3000 euro neer kan leggen voor een gemiddelde site. Waardoor ik jou nu een belangrijke vraag ga stellen.

Waarom wil je een website?

De kans is groot dat je een website wil als visitekaartje voor je klanten, als port-folio, je gebruik wil maken van een boekingssysteem en/of om klanten te informeren over wat je verkoopt en hoe je doet wat je doet. Je wil dat een website dient als voordeur waar je toekomstige klanten door naar binnen stappen, toch?

Wat als ik je nu zeg dat een dure website he-le-maal geen nut heeft, als er geen gebruik wordt gemaakt van SEO. Als de teksten, koppen en SEO beschrijvingen op je website niet worden geschreven met zoekmachineoptimalisatie in het achterhoofd dan zal dat resulteren in de afwezigheid van klanten. Om de simpele reden dat mensen je website niet kunnen vinden.

Duur of goedkoop?

Een goede website zorgt ervoor dat de juiste mensen naar jou worden doorgestuurd. Duur of niet, een website moet het doel dienen dat jij voor ogen hebt. Natuurlijk heeft een dure website de nodige voordelen. Zo zal hij sneller zijn, waardoor je onder andere met grotere afbeeldingen of video bestanden zou kunnen werken. Als je echter begint, kan het maken van een website met een gratis tool zoals Wix, One.com of Jouwweb een perfecte oplossing zijn. Met het inkomen van je eerste klanten, kun je vervolgens gaan nadenken over een duurdere optie.

Welke optie je ook kiest, zorg dus vooral dat je SEO goed in orde is! Als mensen je niet vinden dan worden ze geen klant. Geen klanten betekent geen inkomen en geen inkomen betekent dat je binnen de kortste keren kunt stoppen met wat jij zo graag doet. Dat zou super jammer zijn, right?

Meer weten?

Wil je meer weten over SEO? Check deze tips en ga zelf aan de slag.

Binnenkort lanceer ik bovendien mijn cursus SEO Business Booster. Enkel mensen op de wachtlijst krijgen €200 korting. Wil je hier gebruik van maken? Schrijf je dan nu alvast in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...