Starten met SEO doe je zo!

Indien je serieus bezig bent met digitale marketing heb je het begrip vast al eens zien passeren. SEO, oftwel Search Engine Optimisation, zorgt ervoor dat jij vindbaar bent in Google. Wie wil dat nu niet?

Juist. Iedereen!

Hoe meer mensen jou kunnen vinden op basis van je expertise of product, hoe meer klanten je immers zal maken. Hoe meer klanten, hoe meer inkomen. 1 + 1 = 2

Je denkt misschien dat SEO toepassen binnen je bedrijf (als kleine ondernemer) veel gaat kosten, maar dat klopt niet helemaal.

Maar hoe doe je dat dan?

SEO heeft alles te maken met keywords. Het vinden van de juiste woorden die relevant zijn voor jouw service of product, valt of staat met diepgaand keyword-onderzoek. Je doet dit onderzoek op basis van een aantal factoren.

  1. je eigen brainstorm
  2. check je concurrenten
  3. gebruik Google Keyword Planner
  4. check andere tools zoals ahrefs Keyword Generator of Ubersuggest

Aangezien SEO werkt op basis van de waarde van content, die soms vaak en soms minder vaak wordt gezocht, is het belangrijk om rekening te houden met de zoekvolumes van zoekwoorden. Idealiter gebruik je zoekwoorden die vaak worden gezocht, maar waarbij de concurrentie laag is. Op die manier is de kans op hoog te scoren in Google hoger.

En nu?

Nu je een mooie lijst met trefwoorden hebt, ben je klaar voor de volgende stap. Je gaat nu namelijk systematisch deze woorden verwerken op jouw website. Plaats deze heel gericht, dan zorg je voor een goed resultaat.
Hier doe je dat:

  1. H1 (oftewel de kop)
  2. Meta titels
  3. Onderschriften
  4. ALT teksten
  5. Verwerken in de tekst (niet forceren!)

Klaar is Klaas!

Super, je hebt al je eerste stappen richting een SEO-proof website genomen. Was helemaal niet zo lastig, toch? Maar pas op, SEO kost tijd. Jouw website dient namelijk eerst ‘verwerkt’ te worden in het algoritme van Google. Dit algoritme kickt op waardevolle content met een hoop fijne woorden en links. Maar daarover later meer.

Meer van dit a.u.b!

In mijn gratis SEO Crash Course leer ik je binnen no-time hoe je zelf aan SEO doet. Klik hier om hem te downloaden.

Lees HIER meer over copywriting, podcasting en het maken van een contentplan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...