Met deze 5 tips boost je jouw Black Friday 2022

Volgende week vrijdag 25 november is het Black Friday 2022. Ben jij in opperste staat van gereedheid om de beste sales OOIT te draaien? Met deze 5 tips geef je jouw website alvast een boost.

Promoot een deal

Lanceer een deal waarvan mensen weten dat het een once-in-a-lifetime aanbieding is. De feestdagen (en dus ook Black Friday) is zo’n moment waarop je helemaal kan losgaan met korting zonder daarbij aan autoriteit te verliezen.

Kies bij het promoten van deze deal a.u.b. voor duidelijkheid. Ga niet voor ingewikkelde constructies, opties of berekeningen. Eenvoud telt, letterlijk! Als mensen overspoelt worden door 101 opties, haken ze af. En wie afhaakt, koopt niet. Nuf said.

Zorg dat alles in shape is

En daarmee bedoel ik niet jouw bikini-body. Mag ook, hoeft niet. Zorg ervoor dat jouw website straalt, duidelijkheid biedt en mensen weten waar ze iets kunnen kopen. Ja, dat lees je goed. Niks irritanter dan een website die niet goed werkt en die (wanneer je dan wil afrekenen) je dat niet eens laat doen. Ja, de wereld zit soms raar in elkaar. Al zeg ik het zelf.

Geef niet teveel informatie

Deze hangt een beetje samen met de eerste twee tips. Overwhelm zorgt voor teveel prikkels. Het brein haakt af en zegt ‘doei, ik ben weg’. Hou je aanbod eenvoudig, maar ook de communicatie in je e-mails, website en elders. Gooi niet al jouw kennis in één keer op straat, maar laat je klanten langzaam kennis maken met jouw speciale krachten. Op die manier is het ook niet lastig om steeds met nieuwe content naar buiten te treden. Het vat met waarde blijft vol!

Breid je netwerk uit

Een feestdag als Black Friday is bij uitstek een moment je cirkel te vergroten. Ga tijdens BF niet voor snelle winst op korte termijn, maar zorg voor waarde en vertrouwen waardoor mensen bij jou willen terugkomen. De focus op zoveel mogelijk potentiële klanten zonder daarbij veel (of helemaal geen) winst te maken (of zelfs verlies!) heet acquisitie. Je gaat daarbij focussen op het aanwerven van klanten voor de lange termijn en vergroot daarmee de lifetime value van jouw klant. Doordat je immers vertrouwen hebt kunnen opbouwen, komt de persoon steeds bij je terug.

Zorg voor waarde

Zoals altijd, focus je ook tijdens je voorbereidingen van Black Friday op het leveren van waarde. Ga ervan uit dat mensen in deze periode op zoek zijn naar straffe deals en eenmalige mega kortingen. Wordt de nieuwe Bol.com, Coolblue, Mediamarkt of Krëfel van jouw sector en ga voor een miljoenenomzet.
Begin (net als deze bedrijven) eenvoudig en lever genoeg waarde op basis van één afgebakend product. Op korte tijd zal je professionaliteit boomen en zul je omwille van je experten-status je aanbod kunnen uitbreiden. Less is more, weet je wel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...