Wat is een copywriter?

Je vraagt je af;

Wat is een copywriter?
Wat doet een copywriter?
Wat is een freelance copywriter?
Wat is het verschil tussen een copywriter en een tekstschrijver?
Wat betekent SEO en waarom is het zo belangrijk voor een copywriter?

In dit artikel geef ik je een antwoord op al deze vragen. Lees dus vooral even verder.

Wat is een copywriter?

Een copywriter is iemand die unieke commerciële tekst(en) schrijft voor zichzelf of een klant/bedrijf.

Wat doet een copywriter?

Een copywriter schrijft content (teksten voor een website, e-mailreeks, brochures of andere doeleinden) die gericht is op het verkopen van een product of service.

Wat is een freelance copywriter?

Een freelance copywriter werkt op zelfstandige basis als copywriter en werkt om die reden vaak voor verschillende opdrachtgevers, al is dat geen must. Een freelance copywriter bepaalt (zoals elke zelfstandige) zijn eigen uurloon en zorgt ook voor zijn eigen administratie en boekhouding.

Wat is het verschil tussen een copywriter en een tekstschrijver?

Het belangrijkste verschil tussen een tekstschrijver en een copywriter heeft te maken met het doel waarvoor de tekst geschreven wordt. Een tekstschrijver schrijft (vanzelfsprekend) tekst, maar niet specifiek voor één bepaald doel. Een copywriter daarentegen schrijft altijd met het doel klanten te maken. Ongeacht het product of de service waar hij of zij over schrijft. Content schrijven krijgt op deze manier een andere lading.

Wat betekent SEO en waarom is het zo belangrijk voor een copywriter?

SEO staat voor Search Engine Optimisation. Oftewel, hoe schrijf ik een tekst zodat hij zo aantrekkelijk mogelijk wordt voor zoekmachines (lees: Google). Voor een copywriter is SEO dus heel belangrijk. Een goede opzet van SEO zorgt ervoor dat een tekst al dan niet wordt ‘gerankt’ en ‘geïndexeerd’ door Google.
SEO wordt in een tekst geïntegreerd door middel van keywords (trefwoorden) die een hoog zoekvolume hebben in Google. Als er veel mensen zoeken naar informatie met betrekking tot bepaalde keywords betekent het namelijk ook dat deze informatie veel gelezen wordt en Google (of andere zoekmachines) deze hoog zal ranken in de zoekresultaten.

SEO is een specifiek en belangrijk werkje. Om die reden zijn er copywriters die gespecialiseerd zijn in SEO. Zoek een SEO specialist online of vraag eens rond bij collega’s.

Kan ik dat zelf?

Ja, je kan dat allemaal zelf! Als je tenminste een beetje handig bent met computers en Excel. SEO hoeft niet lastig te zijn en met een paar belangrijke keywords kun je al veel bereiken. Heb je toch nog hulp nodig? Dan help ik je graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...